10 soruya 1 dakika içinde cevaplayın

By | Aralık 23, 2015

Her doğru cevabı not edin.

 

Soru1-Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

 

Cevap 1-Bir saat. Birinci hapı yuttunuz, yarım saat sonra 2.yi ve yarım saat sonra da 3. yü: Toplam 1 saat.

 

Soru 2-Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?

 

Cevap 2-Hepsinde. Tüm aylarda 28 gün vardır.

 

Soru 3-Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?

 

Cevap 3- 9 canlı koyun.

 

Soru 4-Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?

Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için sadece 1 saat uyursunuz.

 

Soru 5- 5.30’u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?

 

Cevap 5- 70 eder. Yarıma (1/2) bölmek, 2 ile çarpmak demektir.

 

Soru 6- Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz… Önce hangisini yakarsınız?

 

Cevap 6- İlk önce kibriti yakmanız gerekir.

 

Soru 7- Hz.Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?

 

Cevap 7- Sıfır adet. Çünkü gemisine hayvan alan Nuh Peygamber idi.

 

Soru 8- Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?

 

Cevap 8- Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre, bina kuzey kutbundadır.

 

Soru 9- 3 elma vardı, ikisini aldım. Kaç elmam var?

 

Cevap 9- 2 elmanız var.

 

Soru 10- Chicago’dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh´ da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland´ da 8 yolcu indi, yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia´ ya vardığınızda şoförün adı neydi?

 

Cevap 10- Şoför SİZDİNİZ. Cevap kendi adınız.

 

10 doğru: Einstein Seviyesi

9 doğru:Çok üst seviye.

8 Doğru:Üstün seviye

7 doğru:Ortalama üstü.

6 doğru: İyi

5 doğru:Ortalama

4 doğru:Ortalama altı

3 doğru:Düşük

2 doğru:Yetersiz

1 doğru:Vasat

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir